Csokoládémasszázs
A csokoládé története több mint 3000 éve kezdődött Közép-Amerika kultúráiban. A maják kakaóbabbal kereskedtek, ami luxusterméknek számított. Az aztékoknál igazi kultusznak számított a csokoládé: annyira értékesnek és erőt adónak tartották, mint a vért. A csokifogyasztást az isteneknek és - erősítésképpen - a harcosoknak tartották fent. Az aztékok felismerték a kakaóbab ápoló hatását is, és krémekben használták alapanyagként. Ezután már csak idő kérdése volt, hogy a kakaóbabot az európai kozmetika is felfedezze.
A csokoládé aromás illata és az olvadt csoki állaga miatt alkalmas olyan wellness-kezelésekre, melyek a stressz enyhítését szolgálják. Ezenkívül lazítja a feszült izmokat. Egy érzéki csokimasszázs kitűnő választás azoknak, akik a napi stresszt feledni szeretnék, hogy helyreálljon a test és lélek közötti egyensúly.
A csokimasszázs során általában nyers csokoládét használnak, mely nem tartalmaz cukrot és tartósítószereket, és bőrtípus szerint valamilyen növényi olajjal (mandula- vagy jojoba) dúsítják. Így a csoki mindvégig kenhető és puha marad. Vannak olyan kozmetikai termékek is, amelyek kakaó-koncentrátumot tartalmaznak.
Szépítő hatása mellett a csokoládé élvezetének fiziológiai szempontjait se becsüljük azonban alá, a kakaó ugyanis nagyon gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben. Az aminosavak elősegítik a boldogsághormonok képződését: a szerotonin és az endorfinok nyugtatnak és enyhítik a stresszt. A másodlagos növényi anyagok (ún. flavonoidok), amelyekből nagyon sok van a kakaóban, antioxidáns hatásúak, élénkítik a vérkeringést, védenek a szabad gyököktől és pozitívan hatnak a bőr struktúrájára. Ezenkívül öregedésgátló anyagnak számítanak.
Jó hír, hogy masszírozáskor a kalóriák nem kerülnek a szervezetbe, de a csoki értékes alkotóelemeit a bőr magába szívja. A természetes kakaóvaj, amelyet már az aztékok is használtak, nedvességgel és vitaminnal látja el a bőrt. Az, hogy a bőrünk a boldogsághormonokat is felveszi-e, még nem bizonyított, de az biztos, hogy egy csokimasszázs után boldognak érezzük magunkat.
Ha fogyasztani szeretnénk a csokoládét, akkor inkább étcsokoládét együnk, az egészségesebb. Mértékkel fogyasztva csökkenti például a koleszterin-szintet, fontos vitaminokat és egészségre előnyös anyagokat tartalmaz a magasabb kakaótartalom miatt.
Bejelentkezés:
06-20-531-19-18